Tartă cu roşii şi brânză

quiche cu rosii branza jpeg

Combinaţia de roşii cu brânză nu este perfectă doar în salată. La fel de bine poţi să faci o tartă. E simplu!

Dificultate mică Preparare 80' Pentru 6 porţii

Ingrediente

Pentru blat

300 g făină

drojdie cât o alună

50 ml apă călduţă

20 ml ulei

1 praf de zahăr

1 praf de sare

Pentru umplutură

7-8 roşii cherry

300 g telemea de capră (sau de oi)

3 linguri smântână groasă

4 ouă

sare

piper

salvie pentru decor

Mod de preparare

Amesteci, într-un castron, drojdia cu apă călduţă, sare, zahăr şi ulei, apoi adaugi treptat făina şi frămânţi până se formează un aluat omogen şi elastic. Îl laşi circa 30 de minute la dospit. Întinzi aluatul în foaie şi o aşezi într-o formă rotundă de plăcintă, tapetată cu folie specială de copt.

Separat, baţi ouăle, adaugi brânza rasă, smântâna, condimentezi, după gust, cu sare şi piper, apoi torni compoziţia în formă. Adaugi roşiile deasupra şi introduci forma în cuptorul bine încins pentru circa 40-45 de minute, când este frumos rumenită. O serveşti caldă, decorată cu crenguţe de salvie.