Tartă cu roşii şi cârnaţi FOTO

Încearcă şi tu acest aperitiv delicios de tartă cu roşii şi cârnaţi care se prepară uşor. Îţi dăm şi un pont: apasă cu degetul 1-2 cm în aluatul dospit! Dacă nu revine repede la forma iniţială, atunci aluatul şi-a dublat volumul şi este gata pentru preparare.
Tartă cu roşii şi cârnaţi - Ingrediente
Pentru aluat 350 g făină sare 3 linguri ulei 220 ml apă 2 linguri drojdie uscată 1 lingură zahăr
Pentru umplutură
5 linguri ulei
1 ardei gras
6 cârnaţi mijlocii proaspeţi
2 roşii
2 cepe
3 căţei usturoi
200 ml suc de roşii
100 g caşcaval
75 g telemea uşor sărată
1 mână busuioc
Tartă cu roşii şi cârnaţi - Mod de preparare
Amesteci făina cu un praf de sare şi uleiul. Încălzeşti uşor apa, dizolvi drojdia şi zahărul. Laşi 15 minute să se odihnească, după care torni peste făină şi începi să frămânţi. Este gata când aluatul nu se mai ţine de degete. Îl laşi să crească 30 de minute, după care ungi cu o lingură de ulei o tavă şi întinzi aluatul.

Înţepi aluatul cu furculiţa şi întinzi deasupra 2 linguri de ulei. Tai cârnaţii felii, pe care le prăjeşti în ulei cu cepele tăiate solzişori, usturoiul pisat şi ardeiul feliat. După ce s-au înmuiat legumele şi carnea s-a rumenit, dai deoparte tigaia.

Pui peste aluat sucul de roşii şi aşezi umplutura de cârnaţi. Nivelezi şi adaugi busuiocul rupt bucăţi.

Razi caşcavalul şi telemeaua şi presari peste tartă. Feliezi roşiile şi le pui peste amestecul de brânzeturi, după care dai tava la cuptor, încălzit în prealabil, 40-45 de minute.

Cum să faci cea mai gustoasă plăcintă cu roşii şi brânză