Tartă cu roşii şi cârnaţi FOTO

tarta cu rosii si carnati jpeg

Încearcă şi tu acest aperitiv delicios de tartă cu roşii şi cârnaţi care se prepară uşor. Îţi dăm şi un pont: apasă cu degetul 1-2 cm în aluatul dospit! Dacă nu revine repede la forma iniţială, atunci aluatul şi-a dublat volumul şi este gata pentru preparare.

Tartă cu roşii şi cârnaţi - Ingrediente

Pentru aluat 350 g făină sare 3 linguri ulei 220 ml apă 2 linguri drojdie uscată 1 lingură zahăr

Pentru umplutură

5 linguri ulei

1 ardei gras

6 cârnaţi mijlocii proaspeţi

2 roşii

2 cepe

3 căţei usturoi

200 ml suc de roşii

100 g caşcaval

75 g telemea uşor sărată

1 mână busuioc

Tartă cu roşii şi cârnaţi - Mod de preparare

Amesteci făina cu un praf de sare şi uleiul. Încălzeşti uşor apa, dizolvi drojdia şi zahărul. Laşi 15 minute să se odihnească, după care torni peste făină şi începi să frămânţi. Este gata când aluatul nu se mai ţine de degete. Îl laşi să crească 30 de minute, după care ungi cu o lingură de ulei o tavă şi întinzi aluatul.

image

Înţepi aluatul cu furculiţa şi întinzi deasupra 2 linguri de ulei. Tai cârnaţii felii, pe care le prăjeşti în ulei cu cepele tăiate solzişori, usturoiul pisat şi ardeiul feliat. După ce s-au înmuiat legumele şi carnea s-a rumenit, dai deoparte tigaia.

image

Pui peste aluat sucul de roşii şi aşezi umplutura de cârnaţi. Nivelezi şi adaugi busuiocul rupt bucăţi.

image

Razi caşcavalul şi telemeaua şi presari peste tartă. Feliezi roşiile şi le pui peste amestecul de brânzeturi, după care dai tava la cuptor, încălzit în prealabil, 40-45 de minute.

image

Cum să faci cea mai gustoasă plăcintă cu roşii şi brânză

Cum să faci cea mai gustoasă plăcintă cu roşii şi brânză

Plăcintă cu salam şi roşii

Plăcintă cu salam şi roşii

Tartă cu roşii

Tartă cu roşii