Tartă cu roşii şi caşcaval

tarta cu rosii si cascaval jpeg

Pregăteşte o tartă delicioasă cu roşii şi caşcaval pentru a-i răsfăţa pe cei dragi. Dar trebuie să ştii că roşiile îţi pot fi aliat şi în lupta cu kilogramele. Dacă vrei un abdomen plat, nu ezita să mănânci cel puţin două roşii pe zi, pe toată perioada verii. Aceste legume au rolul de a arde grăsimile de pe abdomen, responsabile de neplăcuţii „colăcei“.

Tartă cu roşii şi caşcaval - Ingrediente (8 porţii)

Pentru aluat 200 g făină 100 g unt 1 ou 1 praf sare

1 ardei gras

1 tijă de ţelină

1 vânătă mică

1 căţel usturoi

1 ceapă uscată

2 linguri ulei

4-5 roşii cherry

3 ouă

2 linguri smântână

1 lingură

caşcaval ras

5-6 măsline

sare şi piper

Tartă cu roşii şi caşcaval - Mod de preparare

Se frământă un aluat din toate ingredientele şi se ­lasă la frigider 30 de minute. Între timp, se taie ardeiul şi ceapa ­fâşii, vânăta şi roşiile ­felii subţiri, se pune sare şi ­piper şi se prăjesc în ulei încins cu ustu­roiul feliat. Eventual, se prăjesc pe rând.

Separat, se bat ouăle ­bine cu smântâna şi caşcavalul ras. Se adaugă măslinele feliate şi se condimentează, după gust, cu sare şi piper. Se întinde aluatul în foaie, se tapetează o formă de tartă cu pereţi cu tot, se aşază legumele prăjite pe fundul formei, păstrând pentru garnisit câteva felii de roşii, şi se toarnă ­peste ele compoziţia de ouă, caşcaval şi smântână. Se pun feliile de roşii şi rondele de ţelină şi se introduce forma la cuptor pentru circa 40 de minute. Se consumă caldă sau rece.