Tartă cu roşii şi ceapă

tarta cu rosii si ceapa jpeg

Roşiile! Delicioasele roşii de grădină cu gustul, dar mai ales aroma lor inconfundabilă, atrăgătoare. Încercăm fel şi fel de reţete cu roşii, care de care mai apetisante. Una dintre ele este această tartă cu roşii şi ceapă.

Tartă cu roşii şi ceapă - Ingrediente (1 tartă)

250 g făină 125 g unt 2-3 linguri apă rece 1 vârf cuţit de sare

Pentru umplutură

3 roşii

3-4 cepe

4 fileuri macrou afumat

măsline

100 g caşcaval

Tartă cu roşii şi ceapă - Mod de preparare

Cerni făina, o pui într-un bol şi adaugi sarea şi untul, apoi frămânţi şi, treptat, torni apa, până obţii un aluat compact. Îl dai la frigider o oră, apoi îl scoţi, îl întinzi în tava tapetată cu hârtie de copt, şi-l înţepi din loc în loc.

Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o sotezi. O amesteci cu bucăţele din fileul de macrou afumat. Răstorni peste aluat, apoi speli bine roşiile, le tai în felii şi le aşezi pe toată suprafaţa. Dai la cuptor 30 de minute. Cu 10 minute înainte de a scoate din cuptor, aşezi fâşii subţiri de caşcaval şi măslinele.