Tartă cu spanac

1365697579 0745tarat 20cu 20spanac jpeg

Ingrediente: 250 g făină, 120 g unt, 50 ml lapte, 2 ouă, 500 g spanac, 1 praz, 100 g şuncă, 150 g bacon, 1 legătură ceapă verde, 2 căţei usturoi, 100 g caşcaval, 50 ml ulei, sare, piper

Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 60 min Dificultate: mică

Din făină, 100 g de unt, 50 ml de lapte şi un vârf de cuţit de sare frămânţi un aluat tare şi-l pui la frigider pentru 15 minute. Căleşti în uleiul încins ceapa, prazul, usturoiul şi baconul tăiate mărunt.

Adaugi spanacul tocat şi mai căleşti încă cinci mi nute.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Întinzi aluatul într-o tavă rotundă unsă cu unt, îl înţepi cu furculiţa din loc în loc şi peste el pui amestecul cu spanac. Baţi ouăle, adaugi caşcavalul ras şi şunca tăiată fâşii. Torni amestecul peste spanac, nivelezi şi introduci tava în cuptorul încins pentru 40-50 de minute, până când se rumeneşte bine deasupra.

Octavia, Hunedoara