Tartă cu spanac şi şuncă

tarta spanac sunca jpeg

Un aperitiv perfect pentru masa de Florii poate fi această tartă cu spanac şi şuncă. Încearcă această tartă! Este foarte uşor de preparat.

Ingrediente

250 g făină 120 g unt 50 ml lapte 2 ouă 500 g spanac 1 fir praz 200 g şuncă 1 legătură ceapă verde 2 căţei usturoi 100 g caşcaval 50 ml ulei sare piper

Mod de preparare

Frămânţi un aluat tare din făină, 100 g de unt, lapte şi un vârf de cuţit de sare şi-l pui la frigider 15 minute. Căleşti în uleiul încins ceapa şi prazul tocate, usturoiul pisat şi şunca tăiată bucăţi. Adaugi spanacul tocat şi mai căleşti încă cinci minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Întinzi aluatul într-o tavă rotundă unsă cu restul de unt, îl înţepi cu furculiţa din loc în loc. Baţi ouăle, adaugi caşcavalul ras şi şunca şi amesteci cu spanacul. Torni compoziţia obţinută peste aluat, nivelezi şi introduci tava în cuptorul încins 40-50 de minute, până când se rumeneşte bine.