Tartă cu struguri şi bezea

Cake with grapewine jpeg

Roşii, negri sau galbeni, e anotimpul în care strugurii îţi fac cu cohiul de pe tarabe.

1 tavă Preparare: 60’ Dificultate: mică

Ai nevoie de

400 g făină

150 g zahăr

5 linguri unt

100 ml apă călduţă

1 praf de sare

2 ouă

1 plic praf de copt

boabe de struguri

1 mână de miez de nucă

zahăr pudră

Pentru bezea

5 albuşuri

200 g zahăr

1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare

Cerni făină într-un vas mai mare, adaugi sarea şi praful de copt. Într-un alt bol pui untul la temperatura camerei, zahărul şi amesteci până ce ingredientele se topesc. Adaugi untul peste făină, ouăle şi torni apă treptat până obţii un aluat mai elastic. Înveleşti aluatul într-o folie alimentară şi dai la frigider pentru 1-2 ore.

Încingi cuptorul. Scoţi aluatul, în întinzi şi îl pui într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt (îl înţepi din loc în loc cu furculiţa). Într-un bol mai mare prepari bezeua. Mixezi albuşurile spumă, adaugi treptat zahărul şi zeama de lămâie.

Pui bezeaua peste aluat, apoi aşezi deasupra boabele de struguri şi miezul de nucă. Dai tava la cuptor pentru 20-25 de minute până trece testul scobitorii. Decorezi prăjitura cu zahăr pudră după ce o scoţi din cuptor.

sursa foto: Profimedia