Tartă cu şuncă şi ouă

Tarta cu oua si sunca jpeg

Vă puneţi frecvent întrebările: „Ce să mai fac de mâncare?” sau „Eu ce mănânc azi?”? Atunci e clar că trebuie să încercaţi o reţetă nouă. Această tartă cu sunca si oua este perfectă de servit la micul dejun, dar o puteţi servi şi la prânz fără nicio problemă.

Ingrediente:

2 căni făină 1 linguriţă sare 1 ceapă, tocată mărunt 125 g unt 1 ou 2 linguri apă

1 praz

1 lingură ulei de măsline

200 g şuncă, tăiată felii

6 ouă

¼ cană parmezan ras

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la 200 g Celsius.

Puneţi făina, sarea, ceapa tocată mărunt în bolul robotorul de bucătărie şi lăsaţi 30 de secunde să se amestece. Apoi, adăugaţi untul şi daţi din nou drumul robotului. Puneţi oul bătut şi o lingură de apă şi amestecaţi din nou până se omogenizează (puteţi amesteca si cu mâna, dar va dura mai mult).

După ce aţi terminat de făcut aluatul de tarta, îl mai frământaţi puţin. Apoi îl puneţi într-un castron, îl acoperiţi cu o folie de plastic şi îl daţi la frigider.

Între timp, spălaţi bine prazul şi tăiaţi-l felii subţiri. Încindeţi puţin ulei într-o tigaie, adăugaţi prazul tăiat şi amestecaţi des. În aproximativ 5 minute prazul va fi gata. Lăsaţi-l să se răcească.

Scoateţi aluatul de tarta din frigider, îl puneţi într-o tavă mai adâncă (astfel încât atunci când puneţi celelalte ingrediente deasupra aluatului să rămână la locul lor) şi adăugaţi deasupra prazul. Apoi, puneţi feliile de şuncă peste praz, oulăle întregi (ca atunci când le puneţi la prăjit)  şi parmezanul ras. Daţi tarta cu sunca si oua la cuptor timp de 30-40 de minute.

Serviţi imediat.

Tarta cu bacon si ciuperci

Tarta cu bacon si ciuperci

Tarta cu peste

Tarta cu peste

Tarta cu fasole verde

Tarta cu fasole verde

Sursa: au.lifestyle.yahoo.com