Tartă cu şuncă şi telemea
Din meniul franţuzesc „am pescuit“ această reţetă pentru tine!
Pentru aluat
200 g făină de secară 200 g făină de grâu 20 g drojdie de bere 200 ml apă călduţă 1 linguriţă de sare
200 g şuncă
3 cepe
200 g telemea
200 g smântână
1 lingură făină
sare
piper
ulei
Preparare
Dizolvi drojdia în apă caldă, o amesteci cu făina şi sarea şi frămânţi un aluat pe care îl laşi acoperit la cald până îşi dublează volumul. Tai şunca felii. Ceapa tocată o amesteci cu telemeaua rasă, smântâna, o lingură de făină, sare şi piper. Întinzi aluatul şi-l pui într-o formă unsă şi tapetată, torni amestecul de brânză, aşezi feliile de şuncă şi coci în cuptorul preîncălzit 35 de minute, până devine aurie.