Tartă cu şuncă şi telemea

tarta cu sunca jpeg

Din meniul franţuzesc „am pescuit“ această reţetă pentru tine!

Pentru aluat

200 g făină de secară 200 g făină de grâu 20 g drojdie de bere 200 ml apă călduţă 1 linguriţă de sare

200 g şuncă

3 cepe

200 g telemea

200 g smântână

1 lingură făină

sare

piper

ulei

Preparare

Dizolvi drojdia în apă caldă, o amesteci cu făi­na şi sarea şi frămânţi un aluat pe care îl laşi acoperit la cald până îşi dublează volumul. Tai şunca felii. Ceapa tocată o amesteci cu telemeaua rasă, smântâna, o lingură de făină, sare şi piper. Întinzi aluatul şi-l pui într-o formă unsă şi tapetată, torni amestecul de brânză, aşezi feliile de şuncă şi coci în cuptorul preîncălzit 35 de minute, până devine aurie.