Tartă cu şuncă şi varză de Bruxelles FOTO

tarta cu varza de bruxelles jpeg

Varza de Bruxelles nu este chiar la fel de gustoasă precum sora ei mai mare varza, dar beneficiile ei pentru sănătate sunt numeroase. Nu trebuie uita că varza de Bruxelles conţine o foarte mare cantitate de vitamina C, ceea ce o face un aliat puternic în lupta cu răcelile. Aşadar, nu ai niciun motiv să nu prepari această tartă cu şuncă şi varză de Bruxelles.

Tartă cu şuncă şi varză de Bruxelles - Ingrediente (1 tartă)

Pentru blat 300 g făină 200 g unt 1 ou 1 praf de sare

Pentru umplutură

350 g varză de Bruxelles

100 g şuncă de Praga

2 linguri unt

3 ouă

250 ml smântână

5 roşii cherry

sare

piper

coriandru pentru decor

Tartă cu şuncă şi varză de Bruxelles - Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu untul, oul şi sarea. Frămânţi un aluat mai tare şi întinzi într-o foaie rotundă de 5 mm grosime. Aşezi într-o formă de tartă unsă şi tapetată, îmbrăcând şi pereţii. Înţepi cu furculiţa din loc în loc şi introduci în cuptorul încălzit pentru 15 minute.

image

Tai jumătăţi varza de Bruxelles şi o opăreşti. Apoi o scurgi bine de apă. Topeşti untul într-o tigaie şi sotezi verzişoarele. Le condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi le laşi să se răcească.

image

Baţi ouăle cu smântâna, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi omogenizezi bine compoziţia.Torni amestecul în forma scoasă de la cuptor. Tai fâşii şunca de Praga.

image

Tai în jumătăţi roşiile cherry şi le pui în compoziţia de ouă cu smântână. Aşezi uniform varza de Bruxelles şi fâşiile de şuncă de Praga. Introduci tarta din nou în cuptor, la foc mic, pentru alte 40 de minute. În momentul servirii, decorezi cu frunzuliţe de coriandru.

image

Muşchi de porc afumat cu varză de Bruxelles

Muşchi de porc afumat cu varză de Bruxelles

Varză de Bruxelles pane

Varză de Bruxelles pane

Mâncare cu varză de Bruxelles la cuptor

Mâncare cu varză de Bruxelles la cuptor