Tartă cu ton, mazăre şi spanac

tarta ton mazare spanac jpeg

Aperitiv sau fel de mâncare de sine stătător, această tartă cu ton, mazăre şi spanac este binevenită în orice meniu.

Ingrediente pentru tartă cu ton, mazăre şi spanac

Pentru aluat 200 g făină 100 g mălai 1 pliculeţ praf de copt 1 praf de sare 100 g unt 1 ou

600 g peşte dezosat

1 cutie de ton

300 g spanac

3 linguri mazăre din conservă

4 ouă

3 roşii

5 linguri smântână

100 ml lapte dulce

2 linguri unt

2 linguri caşcaval ras

nucşoară rasă

busuioc

măghiran uscat

sare

piper

Mod de preparare pentru tartă cu ton, mazăre şi spanac

Pentru aluat, se cerne făina cu mălaiul şi praful de copt. Se adaugă untul moale, oul, un praf de sare şi patru linguri de apă rece. Se frământă un aluat elastic şi se pune la

frigider o oră. Se întinde aluatul într-o foaie şi se îmbracă o formă de tartă unsă cu unt. Se apasă bine pe margini şi se înţeapă cu furculiţa.

Se acoperă cu o folie de aluminiu şi se pun 500 g fasole uscată. Se coace 20 de minute. Se spală spanacul sub jet de apă rece, se scurge bine şi se taie şuviţe. Se căleşte uşor în

untul topit şi se ia de pe foc. Se taie peştele mărunt şi se aşază într-un castron mare, împreună cu tonul scurs. Se amestecă cu o roşie curăţată de pieliţe, seminţe şi tăiată cubuleţe. Se adaugă spanacul călit, mazărea, gălbenuşurile bătute cu smântână, caşcavalul ras, laptele şi condimente, după gust. Se amestecă bine şi se încorporează albuşurile bătute spumă tare.

Se scoate forma din cuptor, se ia folia şi fasolea şi se toarnă compoziţia. Deasupra se aşază felii de roşie şi apoi se mai introduce tarta cu ton, mazăre şi spanac în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-45 de minute.