Tartă cu vişine

tarta cu visine shutterstock 89260201 jpeg

Gustul lor acrişor imprimă o notă deosebită oricărei prăjituri. Astfel că, vişinele devin vedetele oricărui deliciu la desert.

Dificultate mică Preparare 105' Pentru 8 porţii

Pentru blat

400 g făină

1 praf sare

200 g unt

2 gălbenuşuri

5-6 linguri apă rece

Pentru umplutură

750 g vişine fără sâmburi

1/2 cană zahăr

1/2 linguriţă esenţă de migdale

1 ou

2 linguri zeamă de lămâie

3 linguri amidon de porumb

1 lingură unt

Mod de preparare

Frămânţi din ingredientele de la aluat o cocă potrivit de tare, pe care o pui la frigider cel puţin 30 de minute.

Într-un castron, amesteci vişinele fără sâmburi cu zahărul, esenţa de migdale, zeama de lămâie şi amidonul de porumb. Întinzi trei sferturi din aluat într-o foaie cu care îmbraci o formă de

tartă unsă cu unt, pui amestecul cu vişine şi din aluatul rămas întinzi o foaie. O tai fâşii, le aşezi deasupra tartei sub formă de grilaj şi lipeşti bine capetele.

Ungi aluatul cu un ou bătut şi introduci tarta în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ o oră, la foc mic. Laşi să se răcească în formă, după care o tai şi o serveşti.