Tartă cu vişine
Gustul lor acrişor imprimă o notă deosebită oricărei prăjituri. Astfel că, vişinele devin vedetele oricărui deliciu la desert.
Dificultate mică Preparare 105' Pentru 8 porţii
Pentru blat
400 g făină
1 praf sare
200 g unt
2 gălbenuşuri
5-6 linguri apă rece
Pentru umplutură
750 g vişine fără sâmburi
1/2 cană zahăr
1/2 linguriţă esenţă de migdale
1 ou
2 linguri zeamă de lămâie
3 linguri amidon de porumb
1 lingură unt
Mod de preparare
Frămânţi din ingredientele de la aluat o cocă potrivit de tare, pe care o pui la frigider cel puţin 30 de minute.
Într-un castron, amesteci vişinele fără sâmburi cu zahărul, esenţa de migdale, zeama de lămâie şi amidonul de porumb. Întinzi trei sferturi din aluat într-o foaie cu care îmbraci o formă de
tartă unsă cu unt, pui amestecul cu vişine şi din aluatul rămas întinzi o foaie. O tai fâşii, le aşezi deasupra tartei sub formă de grilaj şi lipeşti bine capetele.
Ungi aluatul cu un ou bătut şi introduci tarta în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ o oră, la foc mic. Laşi să se răcească în formă, după care o tai şi o serveşti.