Tartă cu vişine din compot

tarta visine compot jpeg

Încă nu e anotimpul vişinelor, aşa că poţi prepara această reţetă de tartă cu vişine din compot. E perfectă pentru persoane mai comode, pentru că deja ai scăpat de scosul sâmburilor.

Tartă cu vişine din compot - Ingrediente

Pentru blat 100 ml ulei 100 ml apă 350 g făină 1/2 linguriţă drojdie uscată 1 praf de sare

1 borcan mare compot de vişine fără sâmburi

2 linguri zahăr

1 plic zahăr vanilat

1 lingură gelatină

Tartă cu vişine din compot - Mod de preparare

Se amestecă ingredientele pentru aluat şi se frământă o cocă consistentă, care se ­lasă la crescut timp de o oră. Se întinde 3/4 din aluat în foaie şi se aşază într-o formă de tartă sau de tort, ­unsă cu ulei şi tapetată cu ­făină, acoperind şi pereţii formei. Se lucrează uşor, deoarece aluatul este foarte fraged şi se rupe uşor. Se introduce forma în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25 de minute. Când este gata, se lasă la răcit, se scoate blatul din formă şi se aşază pe un platou. Aluatul rămas îl întinzi şi tai patru floricele. Le coci, separat, într-o tavă unsă. Separat, se scurg vişinele din compot. Se amestecă zeama cu zahărul, zahărul vanilat şi cu gelatina înmuiată în prealabil. Se fierb 10 mi-

nute, apoi se lasă la răcit. Se toarnă amestecul în tartă, se pun deasupra floricelele şi vişinele din compot. Se dă la rece ­până se întăreşte amestecul de compot. Şi gata, ai obţinut cea mai bună tartă cu vişine din compot.