Tartă cu zmeură şi afine

prajitura cu zmeura si afine jpeg

Ai invitaţi la masa de prânz în acest weekend? Impresionează-i cu un desert îmbietor: tartă cu zmeură şi afine. Dacă vrei să-ţi iasă mai aromată, atunci evită afinele de cultură. Sunt într-adevăr mai mari, însă gustul nu e tot atât de bogat.

Ingrediente

Pentru aluat:

250 g unt 250-300 g făină 80 ml apă 1 linguriţă zeamă de lămâie 3 linguri zahăr 1/2 fiolă vanilie 1 linguriţă praf de copt 1 praf de sare 1 gălbenuş, pentru uns

Pentru umplutură:

500 g mix afine şi zmeură

300 g zahăr tos

2-3 linguri pesmet

2 pliculeţe zahăr vanilat

Mod de pregătire

Pentru aluat, tai untul cuburi şi amesteci cu făina, praful de copt, sarea, zahărul şi apa. Amesteci aluatul şi apoi adaugi zeama de lămâie şi vanilia. Continui să frămânţi până se omogenizează.

Pui coca într-o folie şi o introduci la frigider 30 de minute. Scoţi aluatul de la rece şi-l tai în două. Întinzi o foaie. Cu ea îmbraci o formă de tartă, lăsând să atârne aluat peste margini, apoi presari pesmetul.

Amesteci într-un vas mixul de fructe, păstrezi câteva pentru decor, cu zahărul tos şi zahărul vanilat. Pui umplutura de fructe şi îndepărtezi cu un cuţit surplusul de aluat.

Întinzi coca rămasă şi tai fâşii subţiri de aluat pe care le pui deasupra mixului de fructe, pentru a obţine o „reţea“ crocantă. Baţi gălbenuşul şi ungi tarta. Coci, la foc potrivit, până se rumeneşte. Laşi să se răcească în formă. Când serveşti, decorezi tarta cu fructe proaspete.