Tartă de caise cu ciocolată

Toate aluaturile de tarte care au în compoziţie unt sau margarină trebuie ţinute învelite în folie de plastic cel puţin 30 de minute la frigider. Dacă la această tartă de caise cu ciocolată foloseşti aluat congelat, lasă-l să se dezgheţe după o zi pe alta în frigider. Dacă îl dezgheţi forţat, îşi va pierde din proprietăţi.
Tartă de caise cu ciocolată - Ingrediente
Pentru aluat 200 g făină 125 g unt 1 ou
500 g caise
100 g ciocolată neagră
2 linguri cacao
100 ml lapte
200 g smântână
5 linguri zahăr
3 ouă
3 linguri făină
1 esenţă de rom
Tartă de caise cu ciocolată - Preparare
Amesteci făina cu untul moale, oul, un praf de sare şi puţină apă. Frămânţi un aluat omogen, pe care-l dai la frigider pentru 30 de minute. Rupi ciocolata bucăţele şi o topeşti cu laptele şi zahărul pe baie de aburi. O laşi să se răcească, apoi o amesteci cu smântâna, gălbenuşurile, făina, cacaua şi esenţa de rom. Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi în amestecul cu ciocolată. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă şi tapetată, nivelezi marginile, apoi torni crema de ciocolată. Speli caisele, le desfaci în jumătate, le scoţi sâmburii şi le aşezi în cremă cu partea bombată în sus. Dai tarta la cuptor pentru 45 de minute, la foc mic. Când se răceşte tarta de caise cu ciocolată, o pudrezi cu cacao.