Tartă de cartofi cu ouă fierte

Ouăle aproape că nu ne lipsesc din frigider. Când nu avem alte idei, luăm repede câteva şi preparăm o omletă... De ce să ne limităm însă la reţetele simple, când cu ouă putem prepara atâtea mâncăruri inedite? Pentru această tartă de cartofi cu ouă fierte nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a obţine un preparat delicios.
Tartă de cartofi cu ouă fierte - Ingrediente
600 g cartofi 100 ml smântână 50 g unt 4 ouă 100 g brânză rasă 1 lingură pesmet sare piper
Tartă de cartofi cu ouă fierte - Preparare
Cureţi cartofii şi-i fierbi în apă cu puţină sare, apoi îi scurgi, îi pasezi, îi amesteci cu untul şi smântâna şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Aşezi piureul într-o formă termorezistentă unsă şi tapetată cu pesmet, faci patru adâncituri şi în fiecare spargi câte un ou. Nivelezi piureul şi coci în cuptorul bine încins. După 15 minute, presari brânza rasă şi mai laşi 10 minute. Când este gata, laşi să se răcorească puţin, o tai felii şi o serveşti cu garnitură de salată.