Tartă de legume cu pui

tarta de legume cu pui jpeg

Neapărat să puneţi şi puţin porumb în această tartă de legume cu pui. Legenda spune că Zeul Soare a trimis grindina de aur pe pământ (porumbul) pentru a hrăni oamenii. Oricum ar fi, oamenii îl folosesc din cele mai vechi timpuri. Astăzi, porumbul este folosit ca plantă alimentară, industrială şi furajeră. Judecat prin prisma sănătăţii, porumbul este deosebit de sănătos, prin conţinutul lui bogat în vitamina E, vitaminele din grupa B, minerale şi alţi nutrienţi valoroşi.

Tartă de legume cu pui - Ingrediente

Pentru aluat 200 g brânză cremoasă de vaci 6 linguri lapte 50 g unt 350 g făină 1 praf de copt 1 praf de sare

300 g piept de pui

1 lingură ulei sau unt

2 linguri mazăre din conservă

1 lingură boabe de porumb dulce

100 g ţelină

2-3 ciuperci

1 morcov

1 ou

oregano uscat

sare

piper

Tartă de legume cu pui - Cum se prepară

Se amestecă brânza cu laptele, untul topit şi praful de sare, apoi se adaugă, „în ploaie”, făina cernută cu praful de copt şi se frământă bine, până se obţine un aluat potrivit. Se ­lasă la rece până se prepară umplutura. Pieptul de pui se ­taie cuburi şi se căleşte în ulei sau unt. Se adaugă ciupercile felii, morcovul şi ţelina curăţate şi tăiate cubuleţe. Când începe să se înmoaie, se adaugă mazărea şi porumbul scurse de zeamă. Se condimentează cu oregano, ­sare şi piper, după gust, şi se călesc împreună ­încă ­două minute. Se lasă să se răcească.

Se împarte aluatul în două. Se întinde o foaie mai mare cu ­care se tapetează o ­tavă de tartă, cu pereţi cu tot (aluatul trebuie să atârne puţin din formă). Se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri, apoi se toarnă umplutura. Se întinde cea de-a doua foaie, se taie ­fâşii cu lăţimea de 1 cm şi se «împletesc» deasupra tartei (ca în imagine), dând aspectul unui coşuleţ. Aluatul de pe margine se aduce în interior şi se lipeşte bine cu degetele. Se unge deasupra cu oul bătut şi se coace, la foc potrivit, circa 45 de minute.