Tartă de mere cu cremă de vanilie

tarta de mere cu crema de vanilie jpeg

Profităm de merele din piaţă pentru a le prepara într-o delicioasă tartă de mere cu cremă de vanilie. O felie din această tartă este o adevărată explozie de gusturi, arome şi texturi care se combină perfectă. O poţi însoţi cu un ceai fierbinte!

Tartă de mere cu cremă de vanilie - Ingrediente (1 tavă)

1 pachet de aluat foitaj 4 mere 2 căni lapte 6 gălbenuşuri ½ cană zahăr ⅓ cană amidon de porumb 1 linguriţă esenţă vanilie 3 linguri unt la temperatura camerei 1 plic gelatină

Tartă de mere cu cremă de vanilie - Cum se prepară

Dezgheţi şi întinzi foitajul într-o formă de tartă, inclusiv pe pereţii acesteia. Înţepi cu furculiţa din loc în loc. Bagi în cuptorul încins şi laşi până devine auriu-arămie. Pui gălbenuşurile într-un vas, adaugi zahărul şi amidonul şi le amesteci până obţii o compoziţie mai groasă.

Separat, într-o cratiţă, la flacără mică, adaugi laptele şi îl încălzeşti până când este aproape de punctul de fierbere, apoi dai la o parte. Baţi compoziţia de ouă şi amesteci treptat cu câte o jumătate de cană de lapte. Procedezi aşa pentru a nu se coace ouăle din cauza temperaturii ridicate a laptelui. Baţi încontinuu până încorporezi întreaga cantitate de lapte. Compoziţia obţinută o pui înapoi pe foc, la flacără medie, şi amesteci constant, până începe să fiarbă. Amesteci până când devine mai groasă şi dai la o parte pentru 5 minute. Apoi încorporezi şi cantitatea de unt, esenţa de vanilie şi amesteci.

Speli merele, le tai jumătăţi, le cureţi de cotor şi de seminţe, apoi le tai felii subţiri. Torni compoziţia de cremă de vanilie peste aluatul copt, apoi aşezi feliile de mere. Topeşti gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi ungi pe deasupra merelor. Serveşti după ce laşi câteva ore la frigider.

foto: profimedia