Tartă de orez cu legume

tarta orez legume jpeg

Orezul se păstrează timp îndelungat în ambalajul său, la adăpost de lumină şi umezeală. Poţi prepara diverse reţete delicioase cu orez, cum ar fi: paella, orez cantonez, cu legume, cremă de orez cu curmale, orez cu linte germinată, orez cu lapte preparat în casă. Sau, de ce nu, această tartă de orez cu legume.

Tartă de orez cu legume - Ingrediente

Pentru aluat 100 g unt moale 1 ou 1 praf de sare 3 linguri de apă minerală 200 g făină

100 g orez

1 morcov

1 ceapă

2 linguri smântână

2 ouă

100 g caşcaval ras

1 mână de măsline tăiate

pătrunjel

frunze de busuioc

Tartă de orez cu legume - Mod de preparare

Cerni făina într-un vas, presari sarea, adaugi untul moale, oul şi apa minerală. Frămânţi un aluat pe care-l ţii la frigider, înfăşurat în folie de plastic, 30 de minute. Presari făină pe o masă de lucru şi întinzi aluatul cu un sucitor. Aşezi, într-o tavă rotundă, foaie de copt şi pui aluatul, având grijă să îmbraci şi marginile. Înţepi aluatul din loc în loc şi dai la cuptorul încins pentru 10 minute.

Pentru umplutură, fierbi orezul şi îl pui la scurs. Dai morcovul spălat şi curăţat prin răzătoare, iar ceapa curăţată şi spălată o toci. Speli frunzele de pătrunjel şi de busuioc. Amesteci legumele cu orezul, adaugi ouăle bătute cu smântâna, omogenizezi, apoi încorporezi şi verdeaţa. Potriveşti de sare. Torni compoziţia peste tartă, nivelezi, adaugi măslinele şi caşcavalul. Dai la cuptor şi ţii până când se rumeneşte frumos.