Tartă de vanilie cu cireşe

tarta vanilie cirese jpeg

Vine luna luiCireşar şi trebuie să o întâmpinăm aşa cum se cuvine cu reţete care de care mai apetisante şi atrăgătoare. Şi dacă nu v-am convins până acum că avem o dambla cu prăjiturile cu cireşe, insistăm şi vă mai propunem încă o reţetă de tartă de vanilie cu cireşe care ne face cu cohiul în fiecare vară.

Tartă de vanilie cu cireşe - Ingrediente

300 g făină 80 g zahăr brun 80 g unt 1 ou 3-4 linguri lapte coaja de la o jumătate de lămâie 2 pliculeţe zahăr vanilat 1/2 pachet praf de copt 1 kg cireşe zahăr pudră pentru decor 2 frunzuliţe de mentă pentru decor

Tartă de vanilie cu cireşe - Mod de preparare

Pentru aluat, se amestecă ­făina cu zahărul şi praful de copt, se adaugă untul topit, dar nu fierbinte, oul, coaja de lămâie rasă, laptele şi zahărul vanilat. Se frământă un aluat neted şi se ţine 30 de minute la ­rece. Se ia 2/3 din aluat şi se întinde în foaie subţire. Se aşază într-o formă pătrată (termorezistentă) mai mică, unsă şi tapetată, îmbrăcând şi pereţii. Cireşele se spală, se scot sâmburii, se lasă să se scurgă bine şi se aşază peste ­aluat. Din aluatul rămas se întind rulouri subţiri şi se formează deasupra un grilaj. Se lipesc bine marginile. Se introduce forma în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Se scoate din cuptor tarta de vanilie cu cireşe, se lasă să se răcească, se presară cu zahăr pudră şi se decorează cu frunzuliţe de mentă.