Tartă fină cu dovleac
E timpul pentru ceva dulce! O tartă fină cu dovleac îţi va face ziua mai frumoasă. Încearc-o şi spune-ne cum ţi-a ieşit.
Ingrediente:
Pentru aluat
250 g făină 120 g de unt la temperatura camerei 2 linguri apă rece 1 ou 1 lingură zahăr sare
Pentru umplutură
1 dovleac pentru plăcintă, copt
1 lingură scorţişoară
1 lingură ghimbir
5 linguri zahăr
3 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
100 ml smântână
200 ml frişcă bătută, pentru décor
Mod de preparare:
Pentru aluatul de tartă amesteci făina cu untul, zahărul şi sarea şi frămânţi până se omogenizează toate ingredientele. Torni cele două linguri de apă şi oul bătut, în prealabil, şi continui să frămânţi. Aluatul obţinut îl dai la frigider pentru aproximativ o oră. Mixezi miezul dovleacului copt, adaugi smântâna, scorţişoara, vanilia, ouăle, unul câte unul, ghimbirul şi zahărul, mixând încontinuu.
Tapetezi o formă da tartă, întinzi aluatul şi pe marginile tăvii, înţepi din loc în loc şi coci 10 minute. Torni umplutura de dovleac şi dai, din nou, tava la cuptor pentru o oră. După ce s-a răcit, decorezi tarta fină cu dovleac cu frişcă, dar o poţi servi şi fără.
Dificultate medie
8 porţii