Tartă întoarsă cu mere şi caramel

tarta cu mere si caramel jpeg

Un deliciu de weekend pentru toate vârstele.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluatul de foitaj 300 g făină 1 praf de sare 1 praf de zahăr 30 g unt 150 ml apă rece 1 albuş

3 mere mari

8 linguri zahăr brun

30 g unt

Preparare

Cerni jumătate din cantitatea de făină pe planşetă, faci o adâncitură în mijlocul ei, unde torni apa rece, în care ai dizolvat un praf de sare şi un praf de zahăr. Amesteci cu o spatulă, apoi frămânţi cu mâna până se obţine un aluat omogen. Laşi aluatul la frigider 30 de minute.

Amesteci restul de făină cu untul tăiat bucăţele şi cu albuşul. Frămânţi un aluat căruia îi dai formă dreptunghiulară şi-l laşi la frigider 30 de minute.Aşezi cele două aluaturi unul deasupra celuilalt, le întinzi cu sucitorul până se subţiază, le împătureşti şi le laşi din nou la frigider 20 de minute. Întinzi din nou aluatul, îl împătureşti şi îl laşi la frigider 20 de minute. Repeţi această operaţiune încă de două ori.

Între timp, caramelizezi zahărul direct în formă, adaugi untul când zahărul s-a lichefiat complet şi amesteci să se încorporeze în caramel. Aranjezi peste sosul fierbinte merele curăţate de coajă şi feliate, apoi acoperi cu foaia de aluat. Introduci forma la cuptor pentru circa 35 de minute. După răcire, o răstorni pe un platou cu sos cu tot.