Tartă răsturnată cu piersici

Pe lângă gustul său savuros, piersica este bogată în antioxidanţi, vitamine şi fibre: un veritabil cocktail de sănătate şi prospeţime. Pentru a beneficia de toate fibrele ei, trebuie mâncată nedescojită, dar este foarte bună şi în prăjituri, cum este această tartă răsturnată cu piersici.
Tartă răsturnată cu piersici - Ingrediente
Pentru pandişpan 8 ouă 8 linguri de zahăr 8 linguri de făină un praf de sare 1 esenţă de vanilie
4 piersici
1 1/2 cană de zahăr
1/2 pachet de margarină
Tartă răsturnată cu piersici - Cum se prepară
Pentru pandişpan se separă ouăle: albuşul se bate spumă împreună cu praful de sare, se adaugă zahărul şi se bate până ce acesta se topeşte. Se adaugă esenţa de vanilie, gălbenuşurile unul câte unul şi făina. Într-o formă de tort, se caramelizează o cană de zahăr, după care se lasă la răcit.Se unge forma cu toată margarina. Piersicile se spală, se taie felii şi se aşază în formă. Se presară deasupra o jumătate de cană de zahăr şi forma se dă la cuptor pentru 15-20 de minute.Când piersicile s-au înmuiat, se toarnă pandişpanul peste ele şi se mai lasă la cuptor pentru încă 20 de minute, până se rumeneşte. Se răstoarnă prăjitura pe un platou să se răcească, apoi se taie.