Tartă rustică cu roşii şi sos pesto
Un preparat uşor şi foarte gustos, tarta rustică cu roşii şi pesto este perfectă pentru serile îm familie sau momentele în care ai invitaţi.
Ingrediente – Tartă rustică cu pesto 1 aluat foietaj 10 roşii cherry 1 ardei gras 60 g parmezan ras ulei
1 legătură busuioc
1 ceaşcă ulei de măsline
2 căţei de usturoi
½ ceaşcă parmezan ras
½ linguriţă sare
zeama de la ½ lămâie
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Dai toate ingredientele pentru sos la blender până obţii un amestec omogen. Aşezi aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi îl ungi cu sosul pesto.
Aranjezi deasupra roşiile tăiate în jumătate şi ardeiul feliat. Stropeşti cu puţin ulei, presari parmezanul, apoi dai tarta la cuptor 30-40 de minute. Serveşti după ce s-a răcit puţin.