Tartă sărată cu ouă şi carne FOTO

Te-ai săturat de clasicele aperitive şi vrei să-ţi surprinzi invitaţii cu ceva nou? Încearcă această tartă sărată cu ouă şi carne, pe cât de simplu de făcut, pe atât de săţioasă!
În loc de cârnat, poţi folosi crenvurşti fierţi sau nişte cârnaţi mai iuţi din carne de oaie. Nu pune carnea îngheţată în apă, ci dezgheaţ-o numai în frigider. Pentru a obţine ouă fierte tari, pune-le de la început în oala cu apă rece, iar din momentul în care încep să fiarbă le laşi pe foc 8 minute.
Tartă sărată cu ouă şi carne - Ingrediente
6 ouă 500 g făină 5 linguri ulei 400 ml lapte 1 praf de copt 1 praf de sare piper 1 cârnat afumat 2 ouă fierte tari 200 g pastramă 1 cubuleţ unt
Tartă sărată cu ouă şi carne - Mod de preparare
Baţi ouăle spumă, adaugi uleiul, sare şi piper după gust. Torni laptele şi încorporezi făina împreună cu praful de copt. Amesteci bine pentru a nu se forma cocoloaşe.

Tai cârnatul şi ouăle felii, iar pastrama cubuleţe.

Decupezi o folie de aluminiu şi o aşezi pe fundul tăvii. Ungi folia cu unt. Aşezi feliile de ouă, intercalate cu felii de cârnat. Deasupra pui cubuleţele de pastramă. Torni aluatul.

Ţii la cuptor până când tarta se rumeneşte frumos şi trece testul scobitorii. O laşi să se răcească, după care o răstorni pe un platou şi îndepărtezi folia de aluminiu.

Cea mai gustoasă tartă cu brânză şi roşii