Tartă sărată cu ouă şi carne FOTO

tarta sarata cu oua si carne jpeg

Te-ai săturat de clasicele aperitive şi vrei să-ţi surprinzi invitaţii cu ceva nou? Încearcă această tartă sărată cu ouă şi carne, pe cât de simplu de făcut, pe atât de săţioasă!

În loc de cârnat, poţi folosi crenvurşti fierţi sau nişte cârnaţi mai iuţi din carne de oaie. Nu pune carnea îngheţată în apă, ci dezgheaţ-o numai în frigider. Pentru a obţine ouă fierte tari, pune-le de la început în oala cu apă rece, iar din momentul în care încep să fiarbă le laşi pe foc 8 minute.

Tartă sărată cu ouă şi carne - Ingrediente

6 ouă 500 g făină 5 linguri ulei 400 ml lapte 1 praf de copt 1 praf de sare piper 1 cârnat afumat 2 ouă fierte tari 200 g pastramă 1 cubuleţ unt

Tartă sărată cu ouă şi carne - Mod de preparare

Baţi ouăle spumă, adaugi uleiul, sare şi piper după gust. Torni laptele şi încorporezi făina împreună cu praful de copt. Amesteci bine pentru a nu se forma cocoloaşe.

image

Tai cârnatul şi ouăle felii, iar pastrama cubuleţe.

image

Decupezi o folie de aluminiu şi o aşezi pe fundul tăvii. Ungi folia cu unt. Aşezi feliile de ouă, intercalate cu felii de cârnat. Deasupra pui cubuleţele de pastramă. Torni aluatul.

image

Ţii la cuptor până când tarta se rumeneşte frumos şi trece testul scobitorii. O laşi să se răcească, după care o răstorni pe un platou şi îndepărtezi folia de aluminiu.

image

Tartă sărată cu brânză

Tartă sărată cu brânză

Cea mai gustoasă tartă cu brânză şi roşii

Cea mai gustoasă tartă cu brânză şi roşii

Tartă cu ceapă verde

Tartă cu ceapă verde