Tartă Tatin cu mere

tarta tatin cu mere jpeg

Este inutil să spunem că Tarta Tatin este originară din Franţa. De asta ne dăm seama chiar din denumire. Aşadar, avem pentru voi o gustoasă reţetă de tartă Tatin cu mere.

Ingrediente pentru tartă Tatin cu mere

Pentru blat 300 g făină 1 ou şi 1 gălbenuş 150 g unt 100 g zahăr coaja rasă de la o lămâie

1 kg mere acrişoare

150 g unt

170 g zahăr pudră

Mod de preparare pentru tartă Tatin cu mere

Amesteci făina cu oul întreg şi gălbenuşul, untul, zahărul şi coaja rasă de la o lămâie. Frămânţi aluatul şi îl bagi la frigider 20 de minute. Cureţi merele de coajă, de căsuţa seminţelor, şi le tai felii. În tava de tartă pui untul şi zahărul şi amesteci pe aragaz, la foc mic. Adaugi feliile de măr şi le căleşti 10 minute, întorcându-le pe ambele părţi. Dai apoi tava la cuptor 20 de minute, să se caramelizeze zahărul. Scoţi tava din cuptor şi laşi să se răcească puţin.

Întinzi aluatul într-o foaie de dimensiunea tăvii şi îl pui peste mere. Dai din nou tava la cuptor 25 de minute până se coace aluatul, fără să se rumenească. Când este gata, laşi tava să se răcească puţin, desprinzi marginea tartei cu un cuţit, acoperi tava cu o farfurie şi răstorni tarta pe ea. Tradiţional, tarta Tatin cu mere se serveşte sim­plă, dar pentru un plus de savoare se poate combina cu îngheţată sau cremă de vanilie