Tartă tatin de mere

FA tarte tatin medium jpeg

Tartă tatin de mere: o tartă spectaculoasă pentru că este întoarsă, însă pentru a obţine acest efect nu este nevoie de multă muncă.

Tartă tatin de mere

Este o reţetă celebră, însă deşi ar putea suna complicat, este foarte simplu. Este o tartă spectaculoasă pentru că este întoarsă, însă pentru a obţine acest efect nu este nevoie de multă muncă.

Ingrediente:

2 kg mere

150 g nucă

cuişoare

100 g unt

1 cană de zahăr

Pentru blat:

4 ouă

4 linguri de zahăr

4 linguri de făină

Tartă tatin de mere

Curăţă merele de coajă şi cotor şi taie-le în feliuţe potrivite,  pune-le într-o tavă şi ai grijă ca toată suprafaţa acesteia să fie acoperită. Taie untul bucăţele şi pune bucăţelele peste mere, apoi presară zahărul şi nucile peste. Dă tava la cuptor până ce merele s-au copt.

Într-un bol, prepară blatul astfel: separă gălbenuşurile de albuşurile pe care le vei bate spumă cu un praf de sare şi cele 4 linguri de zahăr. În bezeaua formată, adaugă gălbenuşurile unul câte unul, apoi încorporezi făina. Toarnă aluatul peste mere şi dă tarta la cuptor până când este rumenită.

Scoate tava şi lasă tarta la răcit. Scoate-l din tavă pe o farfurie astfel încât merele să fie deasupra. Ornează cu nuci pisate mărunt sau caramel.