Tartine cu brânză şi conopidă
Pentru micul dejun sau gustare, aceste tartine cu brânză şi conopidă sunt foarte potrivite şi îţi vor fi pe plac.
pătrunjel t
felii groase de pâine
b
Încălzeşti 2 linguri de ulei într-o cratiţă la foc mediu. Adaugi conopida şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Laşi bucăţile de conopidă 1 minut, iar când încep să se rumenească, le amesteci cu o lingură de lemn. Le căleşti până devin aurii, amestecând din când în când. Când se înmoaie, adaugi zeama de lămâie. Iei cratiţa de pe foc şi o
Ungi feliile de pâine cu ulei şi le prăjeşti într-o tigaie sau pe grătar până devin aurii. Împarţi conopida şi pui în mod egal pe fiecare felie, apoi deasupra presari brânză şi pătrunjel. Le ţii pe grătar până când brânza s-a topit şi începe să se rumenească, circa 1-2 minute. Serveşti imediat.
Sursa: