Ţelină pane

Vă recomandăm o reţetă de ţelină pane pentru un aperitiv gustos şi săţios.
3-4 porţii
Timp de preparare: 1h
Dificultate: medie
Ingrediente
1 ţelină mare
3 ouă
5 linguri făină
sare
piper
ulei, pentru prăjit
200 g caşcaval răzuit
1 dovlecel
2 ardei roşii
salată verde
Mod de preparare
Cureţi ţelina de coajă şi o tai în felii de 1 cm. Opăreşti bucăţile de ţelină, în apă cu sare, 15 minute, până devin moi. Le laşi să se scurgă. Baţi ouăle şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Treci feliile de ţelină prin făină, apoi prin ouăle bătute şi le prăjeşti în ulei încins, pe ambele părţi, apoi le pui pe prosoape de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei. Aranjezi feliile de ţelină într-o tavă încare ai întins hârtie de copt. Peste ele presari caşcavalul răzuit. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 5-7 minute, până se topeşte caşcavalul.
Le serveşti alături de fâşii de dovlecel, tăiate cu cuţitul econom, salată verde şi ardei graşi tăiaţi felii.