Ţelină pane  

ţelină pane jpeg

Vă recomandăm o reţetă de ţelină pane pentru un aperitiv gustos şi săţios.

3-4 porţii

Timp de preparare: 1h

Dificultate: medie

Ingrediente

1 ţelină mare

3 ouă

5 linguri făină

sare

piper

ulei, pentru prăjit

200 g caşcaval răzuit

1 dovlecel

2 ardei roşii

salată verde

Mod de preparare

Cureţi ţelina de coajă şi o tai în felii de 1 cm. Opăreşti bucăţile de ţelină, în apă cu sare, 15 minute, până devin moi. Le laşi să se scurgă. Baţi ouăle şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Treci feliile de ţelină prin făină, apoi prin ouăle bătute şi le prăjeşti în ulei încins, pe ambele părţi, apoi le pui pe prosoape de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei. Aranjezi feliile de ţelină într-o tavă încare ai întins hârtie de copt. Peste ele presari caşcavalul răzuit. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 5-7 minute, până se topeşte caşcavalul.

Le serveşti alături de fâşii de dovlecel, tăiate cu cuţitul econom, salată verde şi ardei graşi tăiaţi felii.