Terină cu brânză de vaci şi file de cod

terina cu branza de vaci si file de cod jpeg

Această terină de brânză de vaci şi file de cod este un aperitiv care nu trebuie pregătit neapărat la vreo ocazie specială. El poate fi startul unui meniu în familie, de vacanţă sau nu, chiar la începutul acestei săptîmâni.

Terină cu brânză de vaci şi file de cod - Ingrediente

4 bucăţi file de cod proaspăt 2 bucăţi file de hering afumat 300 g brânză de vaci 100 ml smântână 200 g unt 100 g griş 1 lămâie 3 pliculeţe gelatină 4 felii pâine fără coajă 1 lingură ulei 1 legătură mărar sare piper

Terină cu brânză de vaci şi file de cod - Cum se prepară

Se spală fileul de cod şi se fierbe în apă cu sare şi zeama de la o jumătate de lămâie circa 5 minute, după care se dă la răcit. Se amestecă brânza de vaci, smântâna, 100 grame de unt, mărarul tocat, sare, piper şi se mixează până devine o pastă omogenă. Grişul se fierbe în 300 ml apă, după care se dă la răcit. După ce s-a răcit se amestecă cu 100 grame de unt, fileul de hering afumat tocat mărunt, sare, piper, zeama de la o jumătate de lămâie şi se mixează până devine o pastă cremoasă. Gelatina se pune la înmuiat în 200 ml apă şi se lasă 20 minute, după care se dizolvă pe foc. Se îmbracă o tavă de cozonac în celofan şi se unge cu ulei. Se aşază pe fundul tăvii feliile de pâine, amestecul de griş, după care două felii de cod şi crema de brânză. Deasupra se aşază o bucată de file de cod şi gelatina. Se dă la frigider pentru o oră. Terina cu brânză de vaci şi file de cod se scoate pe un platou şi se taie felii.