„Terină“ cu pepene galben şi verde

terina pepene jpeg

Dificultate mică Preparare 20’ 6 porţii

Ingrediente

1 pepene galben

1 pepene roşu

500 ml suc de fructe (de care vrei)

9 foi gelatină

câteva frunze de busuioc

Mod de preparare

Pui foile de gelatină într-un vas şi le acoperi cu apă rece. Le laşi să se înmoaie câteva minute.

Tai pepenii în felii, elimini coaja, tai în buicăţi (în ce forme vrei) şi cureţi de seminţe. Torni sucul şi gelatina cu apă într-o cratiţă şi laşi pe foc până se dizolvă complet.

Verşi o treime din lichid într-o formă de chec şi bagi la frigider 30 de minute. Scoţi şi aşezi bucăţile de pepene şi presari frunze de busuioc, din loc în loc. Torni restul de lichid care va acoperi pepenele. Serveşti după ce a stat minim 4 ore la frigider.

sursa foto: Photocuisine