Terină cu pui şi legume

terina de pui cu legume jpeg

Pentru această reţetă de terină cu pui şi legume ai nevoie şi de puţin piper alb. El este folosit în bucătăria occidentală pentru a asezona sosurile albe şi salate. Poate fi adăugat în mâncăruri, pentru ajustarea gustului, în ultimul moment, reuşind să mărească iuţeala fără a modifica aromele deja existente. Piperul alb este popular şi în Japonia, unde este folosit ca înlocuitor pentru piperul de Sichuan, la marinarea cărnurilor.

Terină cu pui şi legume - Ingrediente (8 porţii)

4 ouă fierte tari 200 g mazăre din conservă 200 g piept de pui fiert 2 morcovi 100 g caşcaval (sau parmezan) ras 300 g smântână 5 ouă 5 linguri făină 1 pliculeţ praf de copt 20 g unt sare piper alb

Terină cu pui şi legume - Mod de preparare

Se fierb morcovii şi pieptul de pui în apă cu sare, se scurg de apă, se taie cubuleţe şi se pun într-un castron. Separat, se fierb patru ouă tari şi se curăţă de coajă. Se adaugă mazărea peste morcovi şi carne şi caşcavalul ras. Se amestecă uşor pentru a nu se zdrobi ingredientele.

Se bat ouăle spumă, se adaugă smântâna, apoi făina cernută cu praful de copt şi se pune totul peste celelalte ingrediente. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se amestecă uşor.

Se unge generos cu unt o formă de chec mare, se pune jumătate din compoziţie, se adaugă ouăle fierte tari, unul în prelungirea celuilalt , şi se acoperă cu restul compoziţiei.

Se introduce forma în cuptorul preîncălzit pentru circa o oră, până se rumeneşte frumos deasupra. Se scoate din formă după răcirea completă şi se serveşte tăiată felii.