Terină de brânză şi dovlecei

terina de branza cu dovlecei jpeg

Cu un conţinut mare de apă şi puţine calorii, dovlecelul hrăneşte fără să îngraşe. Este util îndeosebi pentru inimă creier, pentru că el conţine o cantitate mare de potasiu. Iar, în bucătărie, această terină de brânză şi dovlecei este un aperitiv lăudat de toate vârstele.

Terină de brânză şi dovlecei - Ingrediente (1 tavă)

4 dovlecei 700 g brânză de vaci 8 g gelatină 100 ml smântână 1 legătură mărar sare piper

Terină de brânză şi dovlecei - Mod de preparare

Speli dovleceii, le îndepărtezi capetele şi îi tai felii cât mai subţiri, pe lung, apoi le frigi pe grătar, câte 2 minute pe fiecare parte. Dizolvi în apă gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Torni smântâna într-un vas, o pui pe foc şi, când clocoteşte, adaugi gelatina, opreşti focul şi amesteci până când se topeşte.

Mixezi brânza de vaci bine scursă şi adaugi mărarul tocat, apoi încorporezi smântâna. Condimentezi cu sare şi piper după gust. Aşezi într-o tavă de cozonac folie alimentară, pui un strat de dovlecei, inclusiv pe margini, torni jumătate din cantitatea de brânză, mai pui un strat de dovlecei şi restul de brânză. Nivelezi şi dai terina la frigider peste noapte.