Terină de brânză şi dovlecei

terina de branza cu dovlecei jpeg

Cu un conţinut mare de apă şi puţine calorii, dovlecelul hrăneşte fără să îngraşe. Este util îndeosebi pentru inimă creier, pentru că el conţine o cantitate mare de potasiu. Iar, în bucătărie, această terină de brânză şi dovlecei este un aperitiv lăudat de toate vârstele.

Terină de brânză şi dovlecei - Ingrediente (1 tavă)

4 dovlecei 700 g brânză de vaci 8 g gelatină 100 ml smântână 1 legătură mărar sare piper

Terină de brânză şi dovlecei - Mod de preparare

Speli dovleceii, le îndepărtezi capetele şi îi tai felii cât mai subţiri, pe lung, apoi le frigi pe grătar, câte 2 minute pe fiecare parte. Dizolvi în apă gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Torni smântâna într-un vas, o pui pe foc şi, când clocoteşte, adaugi gelatina, opreşti focul şi amesteci până când se topeşte.

Mixezi brânza de vaci bine scursă şi adaugi mărarul tocat, apoi încorporezi smântâna. Condimentezi cu sare şi piper după gust. Aşezi într-o tavă de cozonac folie alimentară, pui un strat de dovlecei, inclusiv pe margini, torni jumătate din cantitatea de brânză, mai pui un strat de dovlecei şi restul de brânză. Nivelezi şi dai terina la frigider peste noapte.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg