Terină de cartofi cu brânză de oi

terina cu cartofi si branza de oi jpeg

Câteodată simţim nevoia unui răsfăţ, chiar şi la început de săptămână. Pentru că ne-am gândit la voişi vrem să vă propunem o reţetă deosebită, iată ideea noastră: terină de cartofi cu brânză de oi.

Terină de cartofi cu brânză de oi - Ingrediente ( 6 porţii)

3 cartofi mari albi 1 ţelină mare 200 g telemea de oi 4 ouă plus 1 ou pentru uns terina 1 lingură făină 2 linguri ulei cimbru busuioc salvie sare piper

Terină de cartofi cu brânză de oi - Cum se prepară

Se fierb cartofii cu coajă cu tot în apă cu sare, se scurg şi, după ce se răcoresc, se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. Separat, ţelina se ­curăţă de coajă, se taie cuburi, se fierbe în apă puţin sărată, apoi se scurge, se pasează. Piureul de ţelină se amestecă cu telemeaua de oi rasă, ­făina, patru ouă şi condimente, după gust.

Se unge o tavă de cozonac cu ulei şi se tapetează cu făină, se aşază feliile de cartofi intercalate cu piureul de ţelină şi brânză, până se termină toate ingre­dientele. Se unge deasupra cu oul rămas şi se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 40-50 de minute, la foc potrivit.

Se scoate din tavă după ce se răcoreşte şi se serveşte tăiată ­felii, garnisită cu crenguţe de busuioc şi cu mărar verde.