Terină de legume

Vegetable Pate jpeg

Una din reţetele pe care ţi le propunem astăzi este această terină de legume. Bucură-te de aromele şi savoarea legumelor proaspete de vară.

Dificultate mică Preparare 100' Pentru 4 porţii

Ingrediente

150 g morcovi

150 g fasole verde

150 g mazăre

150 g fasole roşie din conservă

70 g parmezan

250 ml smântână

4 ouă

sare

piper alb

Mod de preparare

Cureţi morcovii şi-i pui la fiert în apă cu sare. Separat, fierbi mazărea şi fasolea verde. Când sunt fierte, le scurgi bine (nu trebuie să fie foarte moi). Fasolea roşie o scurgi bine de

zeamă, ungi şi tapetezi o formă de terină.

Parmezanul îl dai pe răzătoarea mică. Baţi ouăle, adaugi smântâna, mixezi bine, după care adaugi parmezanul ras, condimentezi cu sare şi piper. Aşezi legumele în straturi în forma de terină şi torni crema de smântână şi ouă.

Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 150° C pentru aproximativ o oră. O laşi să se răcească, o scoţi din vas, o tai felii, după care o serveşti.