Terină de peşte

terina de peste jpeg

Fiind servite la începutul mesei, aperitivelor li se acordă multă atenţie. Ele trebuie să ne pregătească pentru festinul ce urmează în zi de sărbătoare.

De ce ai nevoie pentru terină de peşte

1 kg file de peşte (fără piele) 1 ceapă mare 4 bucheţele broccoli 1 morcov fiert 1 lingură făină 4 felii pâine albă 2 linguri ulei de măsline 2 linguriţe zahăr 5 ouă sare piper ¼ linguriţă nucşoară măcinată

Cum se prepară terina de peşte

Fierbi bucheţelele de broccoli cinci minute în apă cu sare, le scurgi şi le laşi să se răcească. Toci în blender fileul de peşte, morcovul fiert al dente, pâinea înmuiată şi stoarsă şi ceapa. Amesteci într-un vas compoziţia de peşte, făina, uleiul, zahărul, nucşoara, sare şi piper, după gust, ouăle bătute bine şi bucheţelele de broccoli tăiate în două.

Torni compoziţia într-o formă pentru terină unsă. Aşezi forma într-o tavă umplută un sfert cu apă şi coci în cuptorul preîncălzit circa o oră. Laşi să se răcească în formă, după care o răstorni pe un platou. O tai felii şi o serveşti.