Terină de vinete şi brânză
Cu acest aspect plăcut al unei terine de vinete şi brânză sperăm să te cucerim şi să fie aperitivul de succes în orice ocazie!
Ingrediente
2 vinete 2 dovlecei 1 broccoli 200 g ciuperci albe 200 telemea 200 g brânză de vaci cremoasă 200 g kaiser afumat sau şuncă 10 g gelatină 2 linguri ulei sare piper
Cum se prepară
Se curăţă şi se spală legumele. Se fierb vinetele în apă cu sare, se scurg şi se taie, pe lungime, în benzi cu tot cu coajă de 2-3 cm lăţime, dar subţiate de miez. Se îmbracă o formă de cozonac unsă cu ulei cu benzile de vinete. Surplusul de miez fiert al vinetelor se amestecă cu restul legumelor şi cu ciupercile fierte în puţină apă cu sare, apoi se mixează până se obţine un piure fin, care se lasă la răcit. Se freacă piureul de legume cu cele două sortimente de brânză, se condimentează, după gust, cu sare şi piper, apoi se amestecă cu gelatina înmuiată în prealabil în apă rece şi apoi fiartă şi strecurată. Se toarnă jumătate din piureul de legume în forma de cozonac, peste el se adaugă kaiserul rumenit separat şi răcit sau şunca. Se acoperă cu restul de piure şi se pune la frigider câteva ore, până se întăreşte şi poate fi tăiată felii.