Terină din carne de pui

1 terina din carne de pui jpg jpeg

Un preparat delicios, nu foarte simplu de preparat, dar nelipsit de pe masa de Crăciun este terina din carne de pui, o reţetă pe care îţi propunem să o încerci şi tu.

Ingrediente necesare pentru terină din carne de pui:

  • 1 kg carne de pui, tocată
  • 1 ceapă
  • 150 g ficăţei de pui
  • 100 g unt moale
  • 50 g stafide
  • 50 g fistic
  • 2 căţei usturoi
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • 50 ml coniac
  • 15-20 felii de bacon

Mod de preparare terină din carne de pui:

Speli ficatul, îl cureţi de pieliţe şi îl tai bucăţele. Topeşti untul şi prăjeşti bucăţelele de ficat, amestecând continuu, până când devin lucioase. Ai grijă să nu se prăjească prea mult pentru că se usucă! Le aşezi într-un bol şi le laşi să se răcească.

În aceeaşi grăsime, căleşti ceapa tocată, o laşi să se răcească, apoi o răstorni peste ficăţei, presari sare şi piper, după gust, usturoiul zdrobit, adaugi carnea de pui şi treci din nou totul prin maşina de tocat. Încorporezi coniacul, amestecând continuu cu o paletă sau cu o lingură de lemn, apoi fisticul, stafidele şi ouăle bătute.

Îmbraci o tavă de cozonac cu felii de bacon, având grijă să le pui în aşa fel încât să atârne pe margini, aşezi amestecul, acoperi cu baconul, apoi cu hârtie de copt şi cu folie de aluminiu.

Dai la cuptor, pe baie de aburi, având grijă ca apa să ajungă până la jumătatea formei, şi ţii terina la cuptor 30 de minute. Dai deoparte folia şi hârtia şi o mai laşi încă 30 de minute. Ingrediente