Tian de dovlecei

Zucchini Risotto 1 jpeg

Dacă ai gătit până acum tian de cartofi, trebuie neapărat să încerci şi varianta cu dovlecei. Vei fi încântat cu siguranţă. Ingrediente

1 kilogram dovlecei

1 ceapă tocată

2 căţei deusturoi, mărunţit

3 linguri de ulei de măsline

2 plus ½ căni smântână lichidă2 căni brânză parmezan, răzuită

½ cană orez

2 linguri făină

2 linguri sare

piper negru

Mod de preparare

Răzuieşte dovleceii şi pune-i într-un bol mare. Stropeşte-i cu 2 linguriţe de sare şi foloseşte-ţi mâinile pentru a amesteca. Pune dovleceii răzuiţi într-o strecurătoare pentru a se scurge de sucul în exces pentru 20 de minute. Păstrează sucul scurs de la dovlecei.

Clăteşte dovlecei cu apă rece pentru 15 secunde şi scurge excesul de apă. Pune dovleceii pe o farfurie pe care sunt aşezate prosoape de hârtie. Pune peste sucul de dovlecei lapte, astfel încât să obţii 2 plus ½ căni de lichid. Încălzeşte lichidul în cuptorul cu microunde.

Pune într-o cratiţă mare la foc mediu 2 linguri de ulei de măsline. Adaugă usturoiul şi ceapa şi sotează totul pentru 8 minute. Reglează focul la mai mare şi adaugă dovleceii. Lasă-i pe foc pentru 5 minute, amestecând frecvent. Adaugă făina şi amestecă pentru încă 2 minute.

Ia cratiţa de pe foc, adaugă 2 linguri de brânză parmezan şi amestecă. Adaugă sare şi piper, după gust. Adaugă orezul şi sucul de la dovlecei cu lapte.

Încinge cuptorul. Pune cratiţa din nou pe foc şi pune pe deasupra compoziţiei restul de brânză parmezan şi stropeşte cu 1 lingură de ulei de măsline. Acoperă cratiţa cu o folie şi pune-o la cuptor pentru 10-15 minute, până când dovleceii se rumenesc pe deasupra.

Scoate cratiţa din cuptor şi las-o deoparte pentru 10 minute după care poţi servi.

Sursa: Recipe Tin Eats