Tian de dovlecei, roşii şi miel

friptura oaie legume cuptor jpeg

Tianul este o mâncare franţuzească de legume aşezate în straturi subţiri sau intercalate. Îşi are originea în zona rurală a Franţei, dar acum se pregăteşte şi la oraş, în combinaţie cu carne. Te provocăm şi pe tine să prepari această reţetă!

Ingrediente

800 g pulpă de miel

3 roşii

2 dovlecei

2 căţei de usturoi

1 fir de cimbru

4 linguri ulei de măsline

sare

piper

Mod de preparare

Tai carnea cuburi, o condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi o laşi la frigider 30 de minute. Încălzeşti cuptorul la 180° C.

Speli roşiile şi dovleceii şi le tai felii groase de 1,5 cm. Ungi un vas termorezistent cu două linguri de ulei, aşezi carnea pe fundul vasului şi acoperi cu felii de roşii şi dovlecei, aşezate alternativ.

Condimentezi totul cu sare şi piper, după gust, presari usturoiul şi cimbrul tocate mărunt. Stropeşti totul cu două linguri de ulei şi introduci vasul la cuptor pentru o oră. Serveşti totul

cald.

sursa foto: Photoland



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg