Tian de dovlecei, roşii şi miel

friptura oaie legume cuptor jpeg

Tianul este o mâncare franţuzească de legume aşezate în straturi subţiri sau intercalate. Îşi are originea în zona rurală a Franţei, dar acum se pregăteşte şi la oraş, în combinaţie cu carne. Te provocăm şi pe tine să prepari această reţetă!

Ingrediente

800 g pulpă de miel

3 roşii

2 dovlecei

2 căţei de usturoi

1 fir de cimbru

4 linguri ulei de măsline

sare

piper

Mod de preparare

Tai carnea cuburi, o condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi o laşi la frigider 30 de minute. Încălzeşti cuptorul la 180° C.

Speli roşiile şi dovleceii şi le tai felii groase de 1,5 cm. Ungi un vas termorezistent cu două linguri de ulei, aşezi carnea pe fundul vasului şi acoperi cu felii de roşii şi dovlecei, aşezate alternativ.

Condimentezi totul cu sare şi piper, după gust, presari usturoiul şi cimbrul tocate mărunt. Stropeşti totul cu două linguri de ulei şi introduci vasul la cuptor pentru o oră. Serveşti totul

cald.

sursa foto: Photoland