Tiramisu cu caise

tiramisu cu caise jpeg

Ştiai că sucul de caise, disponibil pe toată perioada anului, este recomandat pentru tulburările legate de deficitul de fier (anemie)? Preparăm azi un delicios tiramisu cu caise şi beneficiem şi de anumite avantaje asupra sănătăţii, datorate caiselor. Deseori, medicii recomandă caisele în afecţiunile digestive, în special în cazul constipaţiei cronice. Calităţile diuretice şi laxative ale caiselor se datorează conţinutului ridicat de celuloză şi de pectină. dacă ai o digestie dificilă, bea în fiecare dimineaţă un pahar de 200 ml de suc proaspăt de caise, pe stomacul gol.

Tiramisu cu caise - Ingrediente (3 porţii)

250 ml frişcă 60 g zahăr vanilat 400 g mascarpone 8 linguri lapte 1 pachet pişcoturi 100 ml cafea (răcită) 500 g caise descojite sau din compot 3 linguriţe cacao (sau nes)

Tiramisu cu caise - Mod de preparare

Baţi frişca împreună cu zahărul vanilat până se întăreşte. În alt recipient, amesteci crema de mascarpone cu laptele şi o încorporezi în frişcă, de jos în sus, apoi o dai la rece.

Faci cafea tare şi o laşi să se răcească. Aşezi bucăţele de pişcoturi, trecute rapid prin cafeaua rece, în boluri transparente sau în pahare. Deasupra pui un strat din amestecul de frişcă şi mascarpone, felii de caise, iar bucăţele de pişcoturi, trecute rapid prin cafea, cremă, caise, pişcoturi însiropate şi termini cu un strat de cremă. Presari cacaua sau nesul şi serveşti rece.

Brioşe cu iaurt şi caise

Brioşe cu iaurt şi caise

Tiramisu cu căpşuni

Tiramisu cu căpşuni

Tiramisu cu banane

Tiramisu cu banane