Tiramisu cu căpşuni şi alune

tiramisu cu capsuni jpeg

Deserturile cu căpşuni sunt pur şi simplu un deliciu. Imaginează-ţi însă o combinaţie cu tiramisu şi alune, răsfăţul tău după o zi aglomerată! Ştim că unele reţete de tiramisu se fac cu gălbenuşuri crude, aşa că este important, pentru a nu-ţi pune sănătatea în peicol, să alegi unele foarte-foarte proaspete. Dacă nu eşti sigură de provenienţa lor şi nu poţi şti cât sunt de proaspete, cel mai indicat este să le prepari termic, pe baie de aburi, şi să le laşi să se răcească înainte de a încorpora brânza mascarpone pentru tiramisu.

Ingrediente 500 ml cafea 75 ml lichior 4 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră 500 g mascarpone 250 ml smântână 1 pachet pişcoturi 300 g căpşuni, feliate 75 g alune, măcinate 50 g ciocolată neagră

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci cafeaua caldă cu lichiorul. Separat, baţi gălbenuşurile cu zahărul. Le aşezi pe baie de aburi, amesteci şi le ţii până când se topeşte zahărul. Le dai deoparte să se răcească. Încorporezi mascarpone în gălbenuşurile care s-au răcit şi dai deoparte compoziţia. Într-un alt vas, baţi smântâna, până devine frişcă. O combini cu mascarpone până se omogenizează.

Torni un strat subţire din compoziţie într-o tavă. Înmoi pişcoturile în cafea. Aşezi peste cremă. Continui cu restul de mascarpone, apoi presari alunele şi ciocolata rasă. Decorezi cu căpşuni. Dai la frigider 1 oră, înainte de a servi.

Sursa https://realfood.tesco.com

https://realfood.tesco.com