Tiramisu cu lămâie şi zmeură, o delicatesă italiană

Celebrul desert italian poate fi preparat şi fără cafea, iar gustul său inedit te va cuceri de la prima linguriţă. În plus, poate fi servit şi de copii.
De ce ai nevoie pentru tiramisu cu lămâie şi zmeură
200 g zmeură proaspătă
100 g zahăr
1 lingură zeamă de lămâie
50 ml apă
450 g mascarpone
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 lingură coajă de lămâie
200 g frişcă
1 pachet pişcoturi
200 g cremă de lămâie
Cum se prepară tiramisu cu lămâie şi zmeură
Pui într-o cratiţă zmeura, 50 g zahăr, zeama de lămâie şi apa. Fierbi până când zahărul s-a dizolvat, apoi dai deoparte şi pasezi gemul. Îl laşi la răcit.
Baţi frişca cu zahărul rămas şi, separat, amesteci crema de mascarpone cu coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Pui o treime din frişcă în mascarpone, omogenizezi, apoi adaugi restul de frişcă.
Pui un strat de pişcoturi într-o tavă cu pereţi înalţi. Torni jumătate din gemul de zmeură, apoi jumătate din crema de mascarpone şi nivelezi. Pui jumătate din crema de lămâie, apoi un alt strat de pişcoturi şi din nou un strat de gem, unul de cremă de mascarpone şi unul de cremă de lămâie.
Decorezi cu zmeură şi dai la frigider peste noapte.