Tiramisu cu pepene galben

tiramisu cu pepene galben jpeg

Am preparat de-a lungul timpului tiramisu în fel şi chip. Astăzi, ne-am hotărât să preparăm un delicios tiramisu cu pepene galben şi să profităm astfel şi de aromatul fruct care „domină“ pieţele.

Tiramisu cu pepene galben - Ingrediente

400 g pişcoturi 250 g cremă mascarpone 4 ouă 4 linguri zahăr 300 ml cafea tare fără zahăr 1 fiolă esenţă de rom 1/2 pepene galben cacao pentru ornat 4 frunzuliţe de mentă pentru decor

Tiramisu cu pepene galben - Cum se prepară

Într-un bol se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, se bat până se deschid la culoare, după care se adaugă crema mascarpone. Într-un alt vas se bat albuşurile până devin o spumă tare. Se toarnă albuşurile peste crema mascarpone şi se amestecă prin răsturnare de jos în sus pentru a nu se lăsa albuşurile. În cafea se adaugă esenţa de rom. Pişcoturile se înmoaie în cafea, se pun pe fundul a patru castronele de sticlă, se toarnă cremă peste ele, se pun cubuleţe de pepene galben şi din nou cremă. Tiramisu cu pepene galben se pudrează cu cacao, se decorează cu frunzuliţe de mentă şi se dă la frigider pentru cel puţin 4 ore.