Tiramisu la pahar

tiramisu la pahar jpeg

Pregăteşte un tiramisu delicios in numai 45 de minute.

Ingrediente

150 g mascarpone 8 pişcoturi şampanie 3 ouă 50 g zahăr pudră 20 ml amaretto 1 linguriţă ness 80 ml apă 1 lingură cacao 1 praf de sare 25 g ciocolată albă 25 g ciocolată neagră

Cum se prepară

Se freacă gălbenuşurile cu 25 g de zahăr pudră până se albesc, se adaugă mascarpone şi se omogenizează amestecul. Albuşurile se bat spumă ca pentru bezea cu praful de sare şi restul de zahăr pudră. Se încorporează încet în amestecul de gălbenuşuri cu mascarpone. Se adaugă siropul ­făcut din ness, ­amaretto şi apă, amestecând cu atenţie ca să nu se lase crema. Se aşază pe fundul paharelor pişcoturi, se ­pune un strat de cremă, alte ­pişcoturi şi deasupra cremă. Se presară cu pudră de ­cacao, se ornează cu bucăţele de ciocolată şi se lasă la rece cel ­puţin ­patru ore.