Tocană cu ciuperci şi sos de roşii

Boar goulash with damsoncheese jpeg

Preparatul pe care ţi-l propunem este perfect pentru un prânz, când ţi-ai invitat prietenii dragi la masa. Nu-i deloc complicat!

De ce ai nevoie pentru tocană cu ciuperci şi sos de roşii

500 g carne porc

1 conservă mare roşii tăiate bucăţele

250 g ciuperci

sare

piper

cimbru

1 ceapă

2-3 căţei usturoi

ulei

Cum se prepară tocană cu ciuperci şi sos de roşii

Speli şi tai carnea bucăţi. Încingi uleiul în cratiţă. Căleşti ceapa tăiată julien, iar după 2-3 minute pui carnea la rumenit şi condimentezi. Laşi pe foc pâna se rumeneşte puţin. Completezi cu apă până la jumătate şi laşi să fiarbă la foc mic. Când carnea este aproape fiartă, adaugi roşiile şi usturoiul pisat. Amesteci. Speli ciupercile şi le feliezi. Le adaugi în mâncare cu câteva minute înainte de a lua de pe foc. Poţi servi cu garnitura de cartofi, orez sau cu spaghete cu ardei iute.