Tocană de legume
Poţi mânca această tocaniţă ca fel de mâncare de sine stătător sau ca garnitură lângă o bucată de carne!
Ingrediente
2 dovlecei 2 cepe roşii 2 ardei graşi roşii 5 ciuperci mari 5 roşii 3 morcovi 100 g măsline verzi 3 linguri ulei sare piper pătrunjel
Mod de preparare
Se căleşte uşor ceapa, apoi se adaugă morcovul şi ardeii tăiaţi cubuleţe, dovleceii curăţaţi şi tăiaţi rondele, ciupercile tăiate lame. Se adaugă sarea şi piperul şi se lasă să fiarbă (dacă mai este nevoie, se mai adaugă apă). Când legumele sunt fierte, se adaugă felii de roşii opărite, curăţate de pieliţă şi tăiate în bucăţi. Se dă la cuptor
până scade bine. Cu 5 minute înainte de a fi scoasă din cuptor, se adaugă măslinele.Se serveşte rece.