Tocană de vită cu cartofi

Irlandezii iubesc tocana. de altfel sunt un popor deschis la tot felul de experienţe culinare atâta vreme cât mâncărurile lor specifice sunt puţine la număr. Pentru azi, avem o reţetă delicioasă de tocană de vită cu cartofi.
Ingrediente pentru tocană de vită cu cartofi
½ kg carne vită 8 cartofi mari 2 cepe mari 4 morcovi mari 3-4 căţei de usturoi sare piper ulei 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare pentru tocană de vită cu cartofi
Tai ceapa solzişori, morcovul în rondele, cartofii în sferturi. Căleşti carnea tăiată bucăţi potrivite, ceapa şi morcovul. Pui la fiert un vas cu apă în care adaugi 3-4 căţei de usturoi. Când a dat în clocot, pui toate legumele călite, carnea şi cartofii şi laşi să fiarbă la foc mic aproximativ 60 de minute sau până când carnea este bine fiartă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi adaugi pătrunjelul tocat mărunt.