Tocăniţă cu carne

Pentru aceia dintre voi care nu ţin post şi tânjesc după o tocăniţă aburindă, iată reţeta perfectă.
Ingrediente
600 g carne de viţel 2 linguri ulei 3 cepe potrivite 1 ardei gras 1 morcov 2-3 căţei de usturoi 2 foi de dafin oregano uscat busuioc uscat 1 crenguţă de cimbru sos de roşii sare piper
Mod de preparare
Tai carnea bucăţi potrivite şi o fierbi împreună cu ceapa tocată şi două linguri de ulei. Adaugi morcovul trecut prin răzătoare, ardeiul tăiat cubuleţe, foile de dafin, sare şi piper, după gust. Acoperi cu apă şi laşi totul la fiert, aproximativ 30 de minute, până când carnea este bine pătrunsă.
Adaugi usturoiul tăiat feliuţe sau zdrobit, oregano, busuioc, cimbru, sos de roşii (sau bulion). Potriveşti gustul de sare şi laşi să mai fiarbă câteva clocote, pentru a se aromatiza. Scoţi foile de dafin şi serveşti tocăniţa caldă.