Tocăniţă cu carne de vită

tocanita cu carne de vita jpeg

Cea mai bună mâncare pe care am pregătit-o în acest weekend a fost această tocăniţă cu carne de vită. Am mers la magazin de unde am cumpărat cele mai proaspete ingrediente, ceea ce te sfătuim şi pe tine. Noi am folosit mai mult usturoi decât de obicei ceea ce i-a dat o aromă specială.

Tocăniţă cu carne de vită - Ingrediente

500 g carne de viţel 4 cepe 8 cartofi 2 linguri bulion 6-7 căţei de usturoi tocaţi 1 cană de apă fierbinte sau supă de legume sare piper ulei pătrunjel 1 foaie dafin

Tocăniţă cu carne de vită - Mod de preparare

Torni ulei într-un vas şi prăjeşti carnea tăiată în bucăţi. Le ţii până se rumenesc. Le scoţi şi pui ceapa. Laşi până devine sticloasă, apoi adaugi bucăţile de carne şi foaia de dafin. Torni o cană de apă fierbinte sau de supă de legume şi acoperi. Laşi să fiarbă. Încerci şi, dacă intră uşor furculiţa în carne, adaugi bulionul. Amesteci, potriveşti de sare,

piper şi presari usturoiul, după care dai vasul la cuptor pentru 15 minute, acoperit cu folie de aluminiu. Scoţi folia de aluminiu de la Fino şi mai ţii 5 minute.

Separat, speli cartofii şi îi fierbi. Îi scoţi, îi laşi la răcit, îi cureţi de coajă şi îi tai după dorinţă. Serveşti tocăniţa cu sos însoţită de cartofi, presărată cu pătrunjel tocat.